Hannele Turakainen
&
Janne Vainionpää

 

Tuhkalantie 268
51760 Nuutilanmäki

Finland

 

hannele@hotbobbers.com
jama@hotbobbers.com

 

 

Kiva kun olet tullut kotisivuillemme! Täällä pääset tutustumaan meidän yhteiseen harrastukseen, menneeseen ja tulevaan.

Kotimme sijaitsee Etelä-Savossa, Juvan kunnassa. Juva sijaitsee lähellä Mikkeliä  ja oikeastaan täältä on lyhyt matka minne vain. Minä (Hannele) työskentelen Mikkelin keskussairaalassa audionomina ja Janne ajaa työkseen ajoneuvoyhdistelmää. Viikonloput meillä on molemmilla vapaat, joten ennätämme hyvin treenaamaan koiria ja kisaamaan koirien kunnon mukaan. Näin ollen, lähes kaikki vapaa-aikamme kuluukin koirien kanssa.

Hannelen "koiratausta" alkaa 80-luvulta jolloin kotipaikallani oli mm. pystykorvia ja erirotuisia ajureita. Ensimmäinen (isälläni kokemusta dreeveristä jo 60-luvulta) Dreeveri meille hankittiin vuonna –89, Julius. Julius oli mitä ihanin luonteeltaan. Mm. luonteen  vuoksi minulle jäi ajatus itämään.... Valitettavasti tämän upea dreeveri menehtyi nuorena jäätyään auton alle.

Sitten minulle tuli Suomenpystykorva Manu. Manun kanssa koimme monet ilot ja surut. Koskaan emme saa niin loistavaa ja täydellistä metsästyskoiraa mitä Manu oli. Manulla todettiin nuorena epilepsia ja tästä asti koirien terveys ja sen edistäminen on ollut minulle hyvin tärkeä asia.  Manu eli 16 –vuotiaaksi, kohtalo puuttui peliin tutulla reitillä vuonna 2007. 

Seuraava dreeveri meille tuli Huuhan kennelistä Kuopiosta.  FIN MVA Huuhan Justus, erinomainen metsästyskoira. Harmi, että kaksoisvalion arvo jäi saamatta ennen kohtalokasta kettuajoa, jolloin Justus hukkui. Olimme niin kiintyneitä näihin ihmisystävällisiin koiriin, että hankimme uuden Saarisen Aarnolta, Tytin. Tytti osoittautui loistavaksi kettukoiraksi. Isäni ampui Tytiltä viikon sisällä 4 kettua, Tytin ollessa vuoden ikäinen. Tytin loistava ja lupaava elämä päättyi äkilliseen haimatulehdukseen.

Juliuksen valloittava luonne jäi mieleeni, siitä siis haaveeni omistaa joskus "samanlainen" koira... Joten tuumasta toimeen ja Ahti Aapajärven avustuksella kontakti Ruotsiin Härkilas kenneliin.  
Härkilas Nick II saapui Suomeen 2003 isälleni syntymäpäivälahjaksi, Hannelelta ja muulta perheeltä. Olemme saaneet kyllä useaan otteeseen todeta, että näillä koirilla on luonne kohdallaan! Tulisi vihassa ja rakkaudessa!

Haaveenani oli omistaa myös sellainen koira, jonka kanssa voisi harrastaa muutakin kuin metsästystä ja näin tuli eteeni sattumalta pinseri / kääpiöpinseri, näistä kahdesta hienosta rodusta päädyin sitten pinseriin. Missään vaiheessa en ole unohtanut mahdollisuutta omistaa myös kääpiöpinseriä.

Dogiwogin Amaryllis on aina elämäni koira ja ikävä on hirmuinen, mikä jäi sen kohtalokkaan sienestys reissun päätteeksi. Ryllin kohtaloksi koitui siis metsästysinto ja auto, jonka alle jäi. Dogiwogin Dragonfly "Ronja" jäi Ryllin kuoleman jälkeen yksin ja se ei tuntunut sopeutuvan siihen ollenkaan. Terapiakoirana toimi tuolloin englanninspringerspanieli "Santtu", Ancer's kennelistä! Kiitos !!

Pitkällisen suunnittelun jälkeen otimme yhteyden jälleen Ruotsiin. Kesäkuussa 2006 kävimme hakemassa Ruotsista uuden pinserin, Siiri-Inkerin, Be Meja's Alice In Wonderlandin. Joulukuussa 2007 hankimme kennel YesPinYes:in kanssa  pinseri vahvuuteemme uroksen, Pacco vom Awarenring:in, jonka kennel Sini-Minin toi Itävallasta. Pacco on steriloitu vuonna 2010.

Ensimmäinen pinseri pentue yhdistelmästä Be Meja’s Alice In Wonderland x Pacco vom Awarenring syntyi 2008. Tästä pentueesta jäi kotiin narttu, Hotbobber’s Annie Oakley.

Tavoitteenamme on kasvattaa korkea tasoisia dreevereitä, joten teimme yhteistyötä myös dreeveri asioissa kennel Ancer'sin kanssa ja saatoimme Ruotsissa alulle Kirpun, Ancer's Golden Foxyladyn. Hieno reissu! Tutustuimme aktiivisiin dreeveriharrastajiin ja tuolloin luodut suhteet ja kontaktit ruotsalaisiin kasvattajiin ovat pysyneet tähän päivään asti!

Yhdistelmästä  Ancer’s Golden Foxylady x Härkilas Nick II syntyi pentue vuonna 2009 ja tästä pentueesta meille jäi narttu, Hotbobber’s Amaravella.
 

Vuonna 2009 toin Saksasta pinseri nartun Yade vom Unteren Niederrhein. 

Vuonna 2010 toin Suomeen kaksi koiraa. Kääpiöpinserin Exigor’s Black Unika. Ensimmäinen kääpiöpinseripentue syntyi 2012, yhdistelmästä Exigor's Black Unika x Baron Castle Loverboy, sijoitukseen jäi narttupentu Hotbobber's Betty Boop. 
Dreeveri uros Ackers Älvis saapui huhtikuussa ja tähän koiraan olen jättänyt jalostusoikeuden. Astuspentuna minulla on narttu, Älviira. 

Tällä  hetkellä minulla on siis kotona ja sijoituksessa kasvamassa hienoja nuoria koiria. Niiden jalostuskäyttöä harkitaan sen mukaan miltä terveys- ja koepuolen ominaisuudet ja tulokset näyttävät. Yhdistelmät ovat tarkkaan harkittuja.

 

Kasvattajan peruskurssin suoritin vuonna 2004 ja kennelnimi myönnettiin 2005. Olen allekirjoittanut SKL:n kasvattajasitoumuksen.

Jäsenenä  olen:

  • Suomen Kennelliitto

  • Suomen Dreeverijärjestö Ry

  • Suur-Savon Dreeverikerho Ry (perustaja jäsen)

  • Kääpiöpinserit Ry

  • Svenska Kennelklubben /Pinschersektionen

  • Juvan Kennelkerho